1
Kontakt oss i dag

Vi tar ikke betalt for å analysere saken.

Konsulter din sak med oss ​​gratis.

Samtykke til behandling av personopplysninger

Gratis konsultasjon

Rekordmange avbestillinger av kredittkort på grunn av gjeldsregister

Gjeldsregister

I 2019 kom gjeldsregister som resultat av skjerpet krav til banker fra den norske finansministeren – Siv Jensen. Endringene gjelder hovedsakelig reglene for behandling av søknader. Blant annet, det er opprettet et gjeldsregister, som gir mer informasjon til bankene om din gjeld enn det som hittil har blitt presentert i skattemelding.

Også i  henhold til de nye reglene skal forbruksgjeld tilbakebetales maks innenfor 5 år og din total gjeld kan ikke overstige 5 ganger årlig inntekt.

Bankene får mer informasjon fra gjeldsregister

Til nå har bankene vurdert gjelden din på grunnlag av skattemelding som du har sendt med søknaden din. Dette var en stor ulempe ettersom den bare ga banken informasjon om hvor mye gjeld du hadde på slutten av forrige skatteår. Det var imidlertid ingen informasjon om lån eller andre økonomiske forpliktelser du hadde hadde pådratt etter slutten av forrige år.

 

Hvilken annen informasjon gir deg gjeldsregister?

Du kan ikke se detaljert informasjon om gjelden din, men du kan finne en fullstendig liste over alle lånene og kredittkortene du har.

Har du flere lån og kredittkort på gjeldsregister ?

Da kan du vurdere å refinansiere din gjeld. Du kan lese mer om refinansiering, eller enda bedre, ta kontakt med oss nå. Refinansiering  gjør det mulig å betale en faktura i måned i stedet for flere, noe som er også fordelaktig fra et økonomisk synspunkt. I tillegg får du mer kontroll over dine utgiftene.

 

Forbrukslån i henhold til nye regler og gjeldsregister

Endringene har en betydelig innvirkning på din evne til å ta forbrukslån. Dette er først og fremst fordi kredittvurderingen din sannsynligvis vil falle. For det første fordi mengden av all gjeld fra begynnelsen av 2019 ikke må overstige 5 ganger din årlige inntekt. For det andre fordi til og med en ubrukt kredittkortgrense vises i Gjeldsregisteret som en gjeld, noe som selvfølgelig senker kredittvurderingen din.

Så hvis du vil søke om forbrukslån under de nye reglene, bør du sjekke din faktiske gjeld. Først av alt må du være oppmerksom på grensen du har satt på kredittkortet ditt. Hvis du ikke bruker den fullt ut, må du kontakte banken din og redusere den. Det vil øke kredittvurderingen din. Vi oppfordrer deg også til å kontakte oss. Vi analyserer situasjonen din grundig og hjelper deg med å få et forbrukslån.