1
Kontakt oss i dag

Vi tar ikke betalt for å analysere saken.

Konsulter din sak med oss ​​gratis.

Samtykke til behandling av personopplysninger

Gratis konsultasjon

Personlig Konkurs

Personlig konkurs hva er det?

Juridisk sett er personlig konkurs når du ikke kan betale dine nåværende utgifter. Det er viktig å merke seg at det ikke er noen forskjell mellom å være privatperson eller bedriftseier. Konkurs er konkurs – det er en juridisk definisjon og en metode for handling.

 

Personlig konkurs og gjeldsordning

Mange er av den oppfatning at når en forbrukerkonkurs er inngitt, blir gjelden tilgitt. Dette er feil, gjelden blir ikke avskrevet. Derfor er gjeldsordning den beste løsningen. Forlik kan oppnås ved en frivillig avtale med kreditorene dine, dvs. de du skylder penger til.

Hvis kreditorene dine ikke er villige til å inngå en slik avtale, kan retten vedta tvungen gjeldsordning.

Målet med denne prosedyren er å gi deg tilbake kontroll over økonomien din. Det er verdt å nevne at dette er en lang og tidkrevende prosess.

Les mer om gjeldsordning.

 

Beskyttelse under konkurs forhandlinger

Mens saken pågår, har skyldneren beskyttelse mot tvangsfullbyrdelse fra kreditorer. En bobestyrer er utnevnt til å ta forvaring av eiendelene dine, slik at de deretter kan selges.

 

Personlig konkurs forhandlinger er den viktigste mekanismen

Alle vet at det alltid er verdt å prøve å forhandle før du går til retten. Norske banker vet dette også. Derfor vil retten i en konkurs sak først vurdere om kreditor og skyldneren har forsøkt å avgjøre tvisten ved å oppnå et forlik. Hvis retten som behandler saken mener at kreditor og skyldner kan komme til enighet, vil det bli innledet forliksbehandling.

 

Konkursbehandling

Det er verdt å nevne at det er kreditor som vanligvis begjærer konkurs. Du kan imidlertid også søke om det på egen hånd. Uansett hvem begjæreren er, bør de uansett ha økonomiske midler til å sikre saksomkostningene. Husk at de norske domstolene er ekstremt nøye, spesielt når det gjelder bevis. Følg derfor dine forpliktelser under saksbehandlingen – takket være dette kan du stole på en rask og positiv avslutning av saken.