1
Kontakt oss i dag

Vi tar ikke betalt for å analysere saken.

Konsulter din sak med oss ​​gratis.

Samtykke til behandling av personopplysninger

Gratis konsultasjon

Effekten av skatteoppgjør på dine nåværende og fremtidige lån

Juni er måneden du mottar skatteoppgjør for foregående år. Det handler ikke bare om informasjon om du får skatt tilbake eller om du må betale restskatt. Det er også tiden da kredittvurderingsbyråene i Norge omberegner kredittverdighet. Så hvordan påvirker ny skatteoppgjør dine nåværende og fremtidige lån?

Hva er kredittverdighet?

Kredittverdighet er direkte knyttet til skatteoppgjør. Når du hvert år mottar skatteoppgjør, beregnes kredittverdighet din på nytt. Det er ikke annet enn en matematisk formel som tar i beregningene faktorene knyttet til din økonomisk situasjon. Sluttresultatet er presentert i form av et tall, som står for kredittverdighet. Det er  et tall mellom 0 og 1000, der 1000 står for høyest mulig kredittverdighet.

 

Kredittverdighet. Hvilken annen informasjon gir deg skatteoppgjøret ?

I skatteoppgjør du mottar finner du informasjon om rentene du har betalt på lån. På denne måten kan du avgjøre om du har et billig lån eller ikke.

Hvis ikke, kan du vurdere å refinansiere din gjeld. Du kan lese mer om refinansiering, eller enda bedre, ta kontakt med oss nå. Spesielt hvis du har flere forskjellige lån eller kredittkort. Denne løsningen gjør det mulig å betale en enkelt regning i stedet for flere, noe som er også fordelaktig fra et økonomisk synspunkt. I tillegg får du mer kontroll over dine utgiftene.

 

Hva påvirker kredittverdighet?

Kredittverdighet avhenger av mange faktorer. En av de viktigste er at din inntekt er stabil. Hvis den er ustabil eller viser en fallende trend over lang tid, vil dette påvirke kredittverdighet din negativt.

Gjeld er en egen sak. Jo høyere den er, jo mindre kan du låne. Den viktigste faktoren er forholdet mellom din inntekt og din gjeld. Generelt, jo mer du tjener, desto mer kan du låne.

Kredittverdighet din påvirkes også av faktorer som:

  • alder – jo yngre du er, jo lavere er kredittverdighet din
  • flytting – endrer du ofte adresse, er det et tegn på ustabilitet fra bankens perspektiv. Noe som vil påvirke kredittverdighet din negativt.