Konkurs i Norge finn ut hvordan det fungerer og hvordan vi kan hjelpe deg.

Konkurs i Norge – hva er det?

Juridisk sett er konkurs i Norge når du ikke kan betale gjelden din løpende. Det er viktig å merke seg at det ikke er noe skille mellom om du er privatperson eller bedriftseier. Konkurs er konkurs – det er en juridisk definisjon og en handlingsmåte.

Konkurs i Norge
Урегулирования задолженностей

Konkurs i Norge og gjeldsordning

Mange tror at gjelden blir borte i en konkurs. Dette synet er feil. Ved en konkurs slettes ikke gjelden. En gjeldsordning vil derfor være en bedre løsning. Gjeldsordning kan oppnås ved frivillig avtale med kreditorene dine, det vil si de du skylder penger. Hvis kreditorene dine ikke er villige til å inngå en slik avtale, kan retten vedta tvungen gjeldsordning.

Målet med denne prosedyren er å gi deg tilbake kontroll over økonomien din. Det er verdt å nevne at dette er en lang og tidkrevende prosess.

Les mer om gjeldsordning.

Beskyttelse under saksbehandling

Mens saken pågår, har skyldneren beskyttelse mot utleggelse av kreditorer. En bobestyrer er utnevnt til å ta varetekt over eiendelene dine, slik at de deretter kan tjene penger og betale tilbake noe av gjelden. Sensor spiller også en viktig rolle ved å granske alle handlinger som ble gjort av skyldneren før perioden da gjelden oppsto.

Forhandlinger er den viktigste mekanismen

Alle vet at det alltid er verdt å prøve å forhandle før du går til retten. Norske banker vet dette også. Derfor vil retten i en konkurs -sak først vurdere om kreditor og skyldneren har forsøkt å avgjøre tvisten ved å oppnå et forlik. Hvis retten som behandler saken mener at kreditor og skyldner kan komme til enighet, vil det bli innledet forliksbehandling. Hvis ikke, blir saken henlagt.

Konkurs i Norge

Konkursprosedyre

Det er verdt å merke seg at det vanligvis er kreditor som sender inn søknaden om å starte konkurs. Du kan imidlertid be om dette etter eget skjønn. Uansett hvem begjæreren er, må han eller hun i alle fall ha midler til saksbehandlingen. Det er verdt å huske at de norske domstolene er ekstremt grundige, spesielt når det gjelder bevis. Derfor må du overholde dine forpliktelser under saksbehandlingen – så kan du forvente at saken din går raskt og positivt fremover

Del denne artikkelen!

Effekten av skatteoppgjør på dine nåværende og fremtidige lån

Juni er måneden du mottar skatteoppgjør for foregående år. Det handler ikke bare om informasjon om du får skatt tilbake eller om du må betale restskatt. Det er også tiden da kredittvurderingsbyråene i Norge omberegner kredittverdighet. Så hvordan påvirker ny skatteoppgjør dine nåværende og fremtidige lån? [...]

Vi verdsetter kvalitet, profesjonalitet og ansvar. Stol på oss, så vet du at du har gjort det riktige valget!

Lorentzen Consulting AS er synonymt med pålitelighet. Dette forplikter oss til å tilby tjenester av høyeste kvalitet. Over mange års erfaring har vi tilegnet oss kunnskapen og ferdighetene som kreves for å hjelpe deg. Husk – jo tidligere du kontakter oss, desto mer effektivt kan vi veilede deg gjennom prosessen.
Kontakt oss i dag for en gratis og uforpliktende gjennomgang av din sak. Sammen finner vi den beste løsningen for deg.

    2021-09-08T00:58:09+02:00
    Go to Top