1
Kontakt oss i dag

Vi tar ikke betalt for å analysere saken.

Konsulter din sak med oss ​​gratis.

Samtykke til behandling av personopplysninger

Gratis konsultasjon

Kjøpe bolig i Norge

Eiendomsprisene i Norge skyter i været hvert år. Imidlertid er det fortsatt en levedyktig langsiktig investering å kjøpe egen bolig, ettersom den månedlige avbetalingen i de fleste tilfeller vil være den samme eller til og med lavere enn leieprisen. Finn ut hva du må gjøre for å få lån til bolig i Norge.

 

Kjøpe bolig = boliglån

For å kjøpe bolig trenger de fleste boliglån. Boliglån  betyr at du tar penger pluss renter (kreditt) fra en bank, og en garanti for at banken får pengene tilbake er at du pantsetter eiendommen din, f.eks. et hus, leilighet eller tomt.

Et boliglån blir vanligvis sett på som et lån for å kjøpe et hus. I dette tilfellet er pantet leiligheten eller huset kjøpt med pengene mottatt fra banken. Dette er imidlertid bare en, den vanligste, boliglånstypen.

Les mer om boliglån

Kjøpe bolig – hvor mye trenger du å tjene?

Det er verdt å huske at hver bank i prinsippet kan anvende forskjellige inntektskrav. Mye avhenger også av kredittrådgiveren selv, hvis arbeid i stor grad avgjør den endelige avgjørelsen du vil motta fra banken. Til tross for disse avhengighetene vil du oftest støte på et inntektskriterium der lånet ikke kan overstige fem ganger din årlige inntjening.

Kjøpe bolig – grunnleggende krav

Enslige mennesker har det vanskeligere

Tatt i betraktning den nødvendig inntekten, er det klart at enslige har det vanskeligere når det gjelder å kjøpe sin egen bolig. Grunnen til dette er enkel – hvis et par i et forhold søker om lån, vil banken ta hensyn til den samlede årslønnen deres. Det blir derfor lettere for to personer å tjene  800 000 norske kroner, enn for en person.

 

Vi kan hjelpe deg med å realisere drømmen din om å eie ditt eget hjem!

Du finner de beste vilkårene ved å kontakte hver bank for seg. Du bør være oppmerksom på at hver institusjon kan tilby forskjellige betingelser og beregne kredittverdighet på forskjellige måter. Mye avhenger også av bankrådgiveren. Denne typen løsning krever imidlertid mye tid, maksimal engasjement og tålmodighet.

En mye mer praktisk vei ut av denne situasjonen er å dra nytte av profesjonell kredittrådgivning. Lorentzen Consulting AS tilbyr slike tjenester og har allerede hjulpet mange kunder med å få finansiering. Vi anbefaler at du kontakter oss!