1
Kontakt oss i dag

Vi tar ikke betalt for å analysere saken.

Konsulter din sak med oss ​​gratis.

Samtykke til behandling av personopplysninger

Gratis konsultasjon

Hvor mye trenger jeg å tjene for å få boliglån?

Gjennomsnittlige boligpriser og boliglån i Norge

Hvor mye må du tjene for å få boliglån i Norge? Statistikk fra boliggruppen OBOS (borettslagene) kaster litt lys over denne saken. De viser tydelig at for en treroms leilighet på 70 kvadratmeter må du i gjennomsnitt betale 4,2 millioner kroner eller 60 000 kroner pr. kvadratmeter for en treroms leilighet på 70 kvadratmeter. Det er verdt å merke seg at disse prisene er gjennomsnittspriser. Dette betyr at prisen for en leiligheter kan vare  mindre eller større. Dette betyr at de som  cirka tjener 530 000 kroner i året i Norge  kan glemme om å kjøpe en gjennomsnittlig leilighet fra OBOS.

 

Regler for innvilgelse av boliglån i Norge

Det er viktig å være oppmerksom på at det finnes reglene for boliglån i Norge. I henhold til disse reglene må maksimal gjeld ikke overstige fem ganger den årlige bruttoinntekten. Teoretisk sett kan en enkeltperson som tjener gjennomsnittlig nasjonalinntekt regne med et lån på 2 millioner 650 tusen kroner. I beste fall betyr dette en leilighet på 40 kvadratmeter, med tanke på gjennomsnitts kvadratmeterpris til en OBOS -leilighet.

Les mer om boliglån

Boliglån i Norge – grunnleggende krav

 

Boliglån i Norge – leilighetene i Oslo er de dyreste

Som Elin Reitan, økonom i Nordea Bank, påpeker, skaper denne situasjonen store vanskeligheter, spesielt for unge par som ønsker å kjøpe sin første leilighet. Par som ønsker å kjøpe egen bolig i Oslo sentrum er i en spesielt vanskelig situasjon. I den norske hovedstaden er gjennomsnittsprisen for en leilighet i underkant av 5 millioner norske kroner, nærmere bestemt 4.968.208 norske kroner. Det viser statistikk fra Eiendom Norge, som er en organisasjon som driver med eiendomsmarkedet.

 

En million kroner i inntekt for å boliglån i Norge (Oslo)

Selv en familie med en gjennomsnittlig årsinntekt på 800 000 kroner vil ikke ha råd til bolig i Oslo. I praksis vil dette bety at de må ta et lån på mer enn seks ganger årsinntekten. For at de skal ha råd til en gjennomsnittlig leilighet i den norske hovedstaden, må deres totale inntekt være 845 000 kroner per år, noe som betyr at hver låntaker må tjene ca. 422 500 kroner per år. Dette gir et totalt behov for en lønn på over 35 000 kroner brutto per måned.

 

Boliglån i Norge – dokumenter som trenges

Når du søker om boliglån, må du fremlegge visse dokumenter. Det absolutte minimum i alle banker er dokumentene listet opp nedenfor. Det er imidlertid verdt å merke seg at listen over nødvendige dokumenter kan variere avhengig av bank, kreditthistorikk og rådgiveren selv!