Boliglån, finn ut mer om kjøp av eiendom i Norge.

Hva er et boliglån?

Et boliglån er et lån med sikkerhet. Med andre ord betyr et boliglån at du låner penger fra banken mot renter,  og garantien for at du vil betale lånet tilbake er en eiendom: et hus, en leilighet eller en tomt.

Et boliglån blir vanligvis sett på som et lån for kjøp av en eiendom. I dette tilfellet  eiendommen som er kjøpt med bankens penger( boliglån) stilles som sikkerhet for lånet.

Du kan også stille eiendom som du allerede eier som sikkerhet for lån til  kjøp av ny eiendoms. Videre kan du ta opp et boliglån ikke bare for  kjøp av en eiendom, men du kan også låne midler til renovering av eiendom.

Boliglån i Norge
tjenester Boliglån

Hvordan får jeg boliglån?

Om du kan få et boliglån, avhenger av mer enn bare kredittverdigheten din. Banken og rådgiveren som hjelper deg gjennom prosessen er like viktige. Det er en gruppe faste krav som må oppfylles for å få boliglån. En av dem er kravet om å ha egenkapital. Avhengig av banken er dette beløpet vanligvis mellom 15% og 25% av eiendommens verdi. Hvis du ikke har dette beløpet, kan du søke startlån fra kommunen du bor i.

Boliglån – grunnleggende krav

Restriktiv regulering = mindre kreditt tilgjengelig

Det er verdt å merke seg at det ikke bare er stigende eiendomspriser som reduserer tilgjengeligheten av ulike former for finansiering for å kjøpe eiendom. I 2017 innførte den norske finansministeren ytterligere restriktive forskrifter. De skulle oppheves i juni 2018, men det ble besluttet å forlenge fristen.

Kredyt hipoteczny w Norwegii
Kredyt hipoteczny w Norwegii

Boliglån i Norge – hvor mye trenger jeg å tjene?

Det er verdt å huske at hver bank i prinsippet kan sette forskjellige inntektskrav. Mye avhenger også av saksbehandleren i banken, hans arbeid i stor grad vil avgjøre den endelige avgjørelsen du mottar fra banken. Til tross for disse faktorene vil du oftest stå overfor et inntektskriterium der lånet ikke kan overstige fem ganger din årlige inntekt.

Hvis du har tenkt å bosette deg permanent i Norge, er denne typen finansiering for eiendommen en utmerket løsning. Nedbetaling av lån koster ofte det samme  som husleien. Forskjellen er at når du tar opp lån til bolig, finansierer du eiendommen som til slutt vil bli din.

Hva skal jeg kjøpe – et hus eller en leilighet?

Før du søker om boliglån, bør du vurdere om du foretrekker å kjøpe hus eller leilighet. I Norge foretrekkes det første alternativet, hovedsakelig på grunn av kostnadene. Hvis du bestemmer deg for å kjøpe et hus, må du betale kommunale avgifter i tillegg til boliglånet. Når det gjelder leiligheter, er det en annen kostnad, de såkalte felleskostnader. Dette er noen form for husleien som hver eier av en leilighet i en blokk må betale.

Kredyt hipoteczny w Norwegii

Boliglån i Norge – dokumenter som trenges

Når du søker om boliglån, må du fremlegge visse dokumenter. Det absolutte minimum i alle banker er dokumentene listet opp nedenfor. Det er imidlertid verdt å merke seg at listen over nødvendige dokumenter kan variere avhengig av bank, kreditthistorikk og rådgiveren selv!

Gjeldsordning

Vi kan hjelpe deg med å realisere drømmen din om å eie ditt eget hjem!

Du finner de beste vilkårene ved å kontakte hver bank for seg. Du bør være oppmerksom på at hver institusjon kan tilby forskjellige betingelser og beregne kredittverdighet på forskjellige måter. Mye avhenger også av bankrådgiveren. Denne typen løsning krever imidlertid mye tid, maksimal engasjement og tålmodighet.

En mye mer praktisk vei ut av denne situasjonen er å dra nytte av profesjonell kredittrådgivning. Lorentzen Consulting AS tilbyr slike tjenester og har allerede hjulpet mange kunder med å få finansiering. Vi anbefaler at du kontakter oss!

Vi verdsetter kvalitet, profesjonalitet og ansvar. Stol på oss, så vet du at du har gjort det riktige valget!

Lorentzen Consulting AS er synonymt med pålitelighet. Dette forplikter oss til å tilby tjenester av høyeste kvalitet. Over mange års erfaring har vi tilegnet oss kunnskapen og ferdighetene som kreves for å hjelpe deg. Husk – jo tidligere du kontakter oss, desto mer effektivt kan vi veilede deg gjennom prosessen.
Kontakt oss i dag for en gratis og uforpliktende gjennomgang av din sak. Sammen finner vi den beste løsningen for deg.

Telefonnummer

+47 944 88 425

E-post

post@lorentzenconsulting.no

Bli kontaktet